Afwerking

Keukenafwerking, uitgebreide informatie over keuken afwerking en alles waar u op moet letten bij de afwerking van de keuken.

Een tegelvloer is over het algemeen de vloer die het meest geschikt is om als keukenvloer te dienen, wat overigens niet wegneemt dat ook andere vloeren natuurlijk mogelijk zijn.

 


Ventilatie in huis is van groot belang voor onder meer de gezondheid van de bewoners. Dit geldt ook in de keuken, waar heel wat werkzaamheden op het gebied van bereiden van maaltijden plaatsvinden en waar vaak ook een vaatwasser staat, waardoor dus allerlei dampen vrijkomen.


Of u nu een keuken heeft waar alleen gewerkt wordt of een keuken die ook als leefkeuken dient, verlichting is van essentieel belang. Voldoende functioneel licht op de juiste plekken, heeft voorrang op het creƫren van sfeervol licht.


In veel keukens zijn wanden gedeeltelijk voorzien van wandtegels en dit is in een keuken geen overbodige luxe. In een keuken wordt er gewerkt en vooral door de dampen die bij het koken vrijkomen en het gebruik van water, kunnen wanden die niet betegeld nogal snel vervuilen.


Bij het kopen van een nieuwe keuken zal er meestal ook een nieuwe vloer in de keuken gelegd worden. Deze moet natuurlijk aansluiten bij de stijl van de keuken. Bij een moderne keuken zal de vloer er natuurlijk anders uitzien dan bij een boerenkeuken.